Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το... πούλμαν της Τσέλσι πέρασε από το Άνφιλντ, 2-0 τη Λίβερπουλ

Οι εντολές του Μουρίνιο έπιασαν τόπο και παίζοντας όλο το δεύτερο ημίχρονο άμυνα, οι μπλε κατάφεραν να πάρουν τεράστια νίκη με 2-0 στο Άνφιλντ επί της Λίβερπουλ και της έκοψαν τα φτερά για τίτλο. Από... γλίστρημα του Τζέραρντ το πρώτο γκολ, στο κόλπο τίτλου και η Σίτι.


Οι δηλώσεις έδιναν και έπαιρναν πριν το ντέρμπι.
Ο Μουρίνιο είχε "προειδοποιήσει" ότι θα παρατάξει... τα δεύτερα, ενώ μόλις μία μέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι, στη προπόνηση της Λίβερπουλ ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Σουάρεζ και Σκρτέλ.

Στα σημερινά και πριν την έναρξη του ματς, οι φίλοι της Λίβερπουλ αποθέωσαν την αποστολή της ομάδας κατά την άφιξή τους στο Άνφιλντ τραγουδώντας συνθήματα και ανάβοντας καπνογόνα.

Η ένταση μεγάλη, τα νεύρα πολλά. Και εν τέλει ο νικητής είναι ο Special One. Γιατί αν και παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές λόγω του επαναληπτικού με την Ατλέτικο, κατάφερε να στήσει μια υποδειγματική άμυνα... από μπετόν και παρόλο που η Λίβερπουλ σφυροκοπούσε, η ομάδα του πήρε τη χρυσή νίκη με 2-0 μέσα στο Άνφιλντ βάζοντας για άλλη μια φορά φωτιά στο πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι έκανε από την αρχή φανερές τις διαθέσεις της και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να κλείσει όλους τους διαδρόμους και να καταστρέψει τελείως το παιχνίδι της Λίβερπουλ.
Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο πεισμωμένοι και βρέθηκαν αρκετές φορές στα καρέ του Σβάρτσερ, τον οποίο απείλησαν οι Κουτίνιο (11') και Σακό (13') χωρίς να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Η ομάδα του Ρότζερς πίεζε σε όλο το πρώτο μέρος αλλά οι παίκτες της Τσέλσι άντεξαν στη πίεση. Οι μπλε ισορρόπησαν και δικαίως διαμαρτύρονται για πεντακάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Φλάναγκαν.

Στο 41', ο Σουάρεζ είχε ένα καλό σουτ που κατέληξε πάνω από το τέρμα αλλά ένα στιγμιαίο λάθος στις καθυστερήσεις του Τζέραρντ που γλίστρησε έβγαλε τον Μπα τετ α τετ με τον Μινιολέ και δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για τους Λονδρέζους.

Η άμυνα του Μουρίνιο απέδωσε καρπούς στο πρώτο μέρος και πήρε το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς το Άνφιλντ είχε σιγήσει.
Στην επανάληψη, η εικόνα ήταν ίδια με τη Λίβερπουλ να βρίσκεται μονίμως στην επίθεση, να δημιουργεί φάσεις, να έχει τη κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος αλλά η Τσέλσι ήταν καλά στημένη στα μετόπισθεν και άντεξε στην απίστευτη πίεση των κόκκινων.

Τα δυνατά σουτ Άλεν (58') και Σούρλε (62') δεν ανησύχησαν Σβάρτσερ και Μινιολέ αντίστοιχα, ενώ ένα σουτ του Τζέραρντ κατέληξε στην αγκαλιά του 42χρονου τερματοφύλακα της Τσέλσι. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ήθελε να διορθώσει το λάθος του στη φάση του γκολ κι εξακολουθούσε να σουτάρει από όπου βρει, μιας και η άμυνα ήταν κλεισμένη από παντού. Στο 74', το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε και στο 78' η κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Σβάρτσερ που κρατούσε σταθερά το προβάδισμα για την ομάδα του.

Η Τσέλσι δεν έχει εκδηλώσει καμία καθαρή επίθεση στο δεύτερο μέρος και όντας στημένη με αμυντικούς προσανατολισμούς ήταν πολύ κοντά στο σπουδαίο διπλό. Η ομάδα του Ρότζερς προσπαθούσε με κάθε τρόπο να παραβιάσει την εστία του Σβάρτσερ αλλά ένα εξαιρετικό σουτ του Σουάρεζ στις καθυστερήσεις ανάγκασε σε εκπληκτική εκτίναξη τον Αυστραλό τερματοφύλακα, με τον Ουρουγουανό να μη το πιστεύει.

Και στην εξέλιξη της φάσης και μετά από λάθος του Στάριτζ, οι μπλε βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Τόρες να προτιμά τον Γουίλιαν σε κενό τέρμα και το τελικό 0-2 είναι γεγονός.

Με την επίτευξη του δεύτερου γκολ, ο Μουρίνιο πετάχτηκε από τον πάγκο του και πανηγύρισε έξαλλα. Και με το δίκιο του! Δείτε τον απίστευτο Πορτογάλο εδώ και εδώ.

Το τελικό σφύριγμα στο Άνφιλντ βρίσκει τη Λίβερπουλ να χάνει μετά από 11 συνεχόμενους αγώνες και αυτή η ήττα ίσως αποδειχτεί κομβική διότι η Λίβερπουλ παρέμεινε στη πρώτη θέση με 80 βαθμούς, η Τσέλσι μείωσε στους 2 αλλά έβαλε και τη Σίτι στο παιχνίδι του τίτλου καθώς οι πολίτες, μετά τη νίκη τους επί της Κρίσταλ Πάλας με 2-0, μείωσαν στους 3 από τη κορυφή κι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που η Σίτι πάρει όλα τα εναπομείναντα ματς, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, γιατί, αν και ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ (αν νικήσει και τα δύο), υπερέχει στη διαφορά τερμάτων. +58 η Σίτι, +50 η Λίβερπουλ. Οπότε, αν πάρει και τα 3 παιχνίδια η Σίτι, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.



Τα επόμενα παιχνίδια των τριών διεκδικητών

*Λίβερπουλ (80 β.)
  • Στις 05/05 με Κρίσταλ Πάλας (εκτός)
  • Στις 11/05 με Νιουκάστλ (εντός)
* Τσέλσι (78 β.)
  • Στις 04/05 με Νόριτς (εντός)
  • Στις 11/05 με Κάρντιφ (εκτός)
*Μάντσεστερ Σίτι (77 β.)
  • Στις 03/05 με Έβερτον (εκτός)
  • Στις 07/05 με Άστον Βίλα (εντός)
  • Στις 11/05 με Γουέστ Χαμ (εντός)



Οι συνθέσεις 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν (81' Ιάγο Άσπας), Τζέραρντ, Λούκας Λέιβα (58' Στάριτζ), Τζο Άλεν, Στέρλινγκ, Κοουτίνιο, Λουίς Σουάρες.
ΤΣΕΛΣΙ: Σβάρτσερ, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κάλας, Άσλεϊ Κόουλ, Μάτιτς, Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Σαλάχ (60' Ουίλιαν), Σούρλε (77' Γκάρι Κέιχιλ), Ντεμπά Μπα (84' Τόρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου