Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν η Λίβερπουλ, 2-1 τη Νιουκάστλ

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε την ανατροπή, έκλεισε με νίκη τη σεζόν αλλά το δώρο από τη Γουέστ Χαμ δεν ήρθε ποτέ. Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Σίτι, 2η θέση για τους κόκκινους και απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.



Οι φίλοι της Λίβερπουλ πήγαν στο Άνφιλντ με το μότο "θαύματα γίνονται". Η ομάδα τους πήρε τη νίκη με ανατροπή, έκλεισε επιτυχημένα μια εκπληκτική σεζόν αλλά ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι. Οι κόκκινοι περίμεναν το... θαύμα στο Έτιχαντ αλλά δεν ήρθε ποτέ. Οι πολίτες αναδείχθηκαν πρωταθλητές Αγγλίας, με τους κόκκινους να περιορίζονται στη δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι κόκκινοι άρχισαν την πίεση από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και έχοντας την κατοχή υπέρ τους, απειλούσαν την εστία του Κρουλ.


Χωρίς τη μεγάλη φάση στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Σουάρεζ μετά από κερδισμένο φάουλ στο 18', κρέμασε τον Κρουλ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Με τη συμπλήρωση 20' στο Άνφιλντ, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία για τη Λίβερπουλ, καθώς με αυτογκόλ του Σκρτέλ, η Νιουκάστλ βρέθηκε να προηγείται των κόκκινων με 1-0, κάνοντας ακόμα δυσκολότερο το έργο των γηπεδούχων.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα του Ρότζερς, που προσπάθησε ωστόσο να συνέλθει από το σοκ, αλλά τα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πολλά.

Στο 23', ο Άγκερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Κρουλ, ενώ έπειτα από ωραία συνεργασία των παικτών της Νιουκαστλ, ο Αμεόμπι αναγκάζει τον Μινιολέ να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση σε τετ α τετ του Νιγηριανού.

Στο 34' το σουτ του Σουάρεζ κατέληξε στην αγκαλιά του Κρουλ, ενώ με τη συμπλήρωση 40 λεπτών, και μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Στάριτζ έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα καρέ του Κρουλ.

Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή αλλά σε άλλο γήπεδο, η Σίτι έπαιρνε το προβάδισμα με γκολ του Νασρί και όλο το Άνφιλντ σίγησε.

Οι "καρακάξες" πήγαν με το υπέρ τους 1-0 στα αποδυτήρια και οι παίκτες του Ρότζερς καλούνταν να κάνουν την ανατροπή για να συνεχίσουν να έχουν ελπίδες.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η πρώτη καλή φάση ανήκε στους γηπεδούχους, όταν ο Στέρλινγκ έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Κρουλ σε κόρνερ. Αλλά τα μαντάτα από το Ετιχάντ δεν ήταν καλά, καθώς ακριβώς την ίδια ώρα η Σίτι έκανε το 2-0 με τον Κομπανί, δίνοντας τέλος στα όποια όνειρα τίτλου των φίλων της Λίβερπουλ.

Με τη Σίτι να προηγείται 2-0 και τη Λίβερπουλ να βρίσκεται πίσω στο σκορ, το Άνφιλντ είχε πέσει σε βαθύ λήθαργο. Έτσι, ο Ρότζερς έριξε στη μάχη τον Κουτίνιο για να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Στέρλινγκ (48') και Σουάρεζ (58') προειδοποίησαν τις καρακάξες και η ισοφάριση δεν άργησε.

Στο 63', ο Τζέραρντ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι και ο Άγκερ με εντυπωσιακή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1 για τη Λίβερπουλ και το Άνφλιντ να... ξυπνάει.

Αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε και το δεύτερο γκολ στην αμέσως επόμενη φάση με πανομοιότυπο τρόπο. Η μονή αλλαγή ήταν αυτή του σκόρερ, όταν πάλι ο Τζέραρντ εκτέλεσε το φάουλ και ο Στάριτζ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Κρουλ, κάνοντας το 2-1 και την ολική ανατροπή με 2 γκολ σε 2 λεπτά! Το Άνφιλντ ξύπνησε για τα καλά. Ο Τζέραρντ με αυτές τις δυο ασσίστ ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο πρώτος πασέρ στη κατηγορία.

Στη συνέχεια τα πράγματα απλούστευσαν ιδιαίτερα για τους κόκκινους, όταν ο Αμεόμπι αποβλήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρία κι έτσι άφησε τις "καρακάξες" με 10 παίκτες. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, η Λίβερπουλ άλλαζε πάσες σε όλο το γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες για - αυστηρή - απευθείας αποβολή του Ντάμετ.


Αυτή η νίκη αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στους φίλους και τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, καθώς ο τίτλος είχε κριθεί πολύ πριν τελειώσει το παιχνίδι. 


Ωστόσο, μετά το σφύριγμα της λήξης και παρά την απώλεια του τίτλου, σύσσωμο το Άνφιλντ αποθέωσε τον Ρότζερς και τους παίκτες του για όλη τη φετινή προσπάθεια.


Έτσι, με αυτή τη νίκη οι κόκκινοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με 84 βαθμούς και εξασφάλισαν την απευθείας έξοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, κάτι το οποίο, υπενθυμίζεται, πως ήταν ο ξεκάθαρος στόχος της φετινής χρονιάς για τη Λίβερπουλ.
Τελικά η Σίτι κράτησε το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας με 86 βαθμούς, ενώ τη τετράδα συμπληρώνουν Τσέλσι, που παίρνει κι αυτή το απευθείας εισιτήριο για το επόμενο Champions League και η Άρσεναλ που τερμάτισε τέταρτη και θα αγωνιστεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Όσον αφορά την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, τερμάτισε στη 10η θέση με 49 βαθμούς που τις τελευταίες αγωνιστικές δεν είχε ιδιαίτερα κίνητρα.



Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Φλάναγκαν (46' Σισοκό), Τζέραρντ, Άλεν (59' Κουτίνιο), Χέντερσον, Στέρλινγκ, Στάριτζ (80' Λούκας), Σουάρες
Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Τέιλορ (72' Ντε Γιόνγκ), Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Ντεμπουσί, Αϊνταρά, Ανίτα, Τιοτέ (81' Ντάμετ), Σισοκό, Γκουφράν (78' Σάμι Αμεόμπι), Σόλα Αμεόμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου