Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Νίκησε τη Χαλ με 3-1 και ελπίζει η Γιουνάϊτεντ



Οι κόκκινοι διάβολοι έδωσαν την τελευταία τους παράσταση για φέτος στο Όλντ Τράφορντ και με εξαιρετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του ο Γουίλσον συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση με 3-1 επί της Χαλ. Αποχαιρετιστήριο παιχνίδι για τους Γκίγκς και Βίντιτς.



Στο τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς της, η Γιουνάιτεντ επικράτησε σχετικά εύκολα της Χαλ με 3-1, με τον 18χρονο Γουίλσον να πετυχαίνει δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τους κόκκινους διαβόλους. Επίσης, ο Νεμάνια Βίντιτς βραβεύτηκε στο τελευταίο του παιχνίδι, ενώ ο Γκίγκς από προπονητής έγινε παίκτης στο 70' και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τελευταία φορά.

Στο πρώτο μέρος δεν έγιναν πολλές φάσεις, με την καλύτερη να μετουσιώνεται σε γκολ από τη Γιουνάιτεντ. Στο 31' ο Γιανουζάι έβγαλε τη σέντρα και ο Γουίλσον με ωραίο γυριστό σουτ έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Στα υπόλοιπα λεπτά που απέμεναν για την ανάπαυλα, οι τίγρεις δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ντε Χέα, ενώ να σημειωθεί πως ο Φιλ Τζόουνς τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ ήταν αυτοί που απειλούσαν, αλλά το σουτ του Γιανουζάι έδιωξε ωραία ο Γιακούποβιτς. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Γουίλσον πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από σουτ του Φελαϊνί και ριμπάουντ του μικρού κάνοντας το 2-0 καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη. Πιο ονειρεμένο ντεμπούτο δεν μπορούσε να φανταστεί ο νεαρός Βρετανός.

Ωστόσο, η απάντηση της Χαλ ήταν άμεση. Στο 63' ο Φράιατ, που είχε περάσει ως αλλαγή, με ωραίο σουτ μειώνει σε 2-1 και δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Όταν το ρολόι έδειξε το 70', όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι. Κι επειδή... Γκίγκς είναι και ό,τι θέλει κάνει, αποφάσισε να αφήσει για λίγο τη θέση του προπονητή και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για τελευταία 20'.
Ο 40χρονος Ουαλός έδωσε το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, γνωρίζοντας την αποθέωση από όλους.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Φαν Πέρσι με διπλή προσπάθεια στο 83', ενώ με το σφύριγμα της λήξης, ο "πιστός στρατιώτης" Ράιαν πήρε το μικρόφωνο και μίλησε στους θεατές. Συγκινήθηκε και δάκρυσε ο τεράστιος Γκίγκς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Βίντιτς. Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του 40χρονου.
"Το μόνο που θέλω να πω είναι ένα ευχαριστώ στους παίκτες και το επιτελείο. Θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στον Νέμανια (Βίντιτς), ο οποίος φεύγει. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ξέρουμε ότι ήταν πολύ δύσκολα φέτος μετά από τόσα χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Ωστόσο εσείς πάντα μας στηρίζατε και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα χρόνια θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Θέλω να συνεχίσετε να μας στηρίζετε και οι καλές στιγμές θα έρθουν ξανά σύντομα. Εμείς δίνουμε ό,τι μπορούμε, κάποιες φορές νικάμε κάποιες άλλες όχι".

Το τελικό σκορ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου στο Europa League για τη Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στη 7η θέση με 63 βαθμούς, ενώ η Τότεναμ είναι στους 66 και σε πιθανή ήττα των πετεινών την τελευταία αγωνιστική και νίκη των μπέμπηδων, η Γιουνάιτεντ είναι αυτή που παίρνει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Από την άλλη, στα χαμηλά βρίσκεται η Χαλ (15η θέση με 37 βαθμούς), αλλά έχει εξασφαλίσει εδώ και πολλές αγωνιστικές την παραμονή της στη κατηγορία.

Οι συνθέσεις
MANUTD: Ντε Χέα, Βαλένσια, Φιλ Τζόουνς (22' Βίντιτς), Σμόλινγκ, Μπούτνερ, Κάρικ, Φελαϊνί, Καγκάουα, Γιανουζάι, Λόρενς (70' Γκιγκς), Γουίλσον (64' Φαν Πέρσι).
ΧΑΛ (5-4-1): Γιακούποβιτς, Ελ Μοχαμαντί (81' Λίβερμορ), Κέρτις Ντέιβις, Μπρους, Μέινορ Φιγκερόα, Ροζένιορ (46' Σαγκμπό), Μάιλερ, Κουίν, Μπόιντ, Κόρεν, Λονγκ (46' Φράιατ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου