Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Γκέλα ολκής για τη Λίβερπουλ, 3-3 με την Κρίσταλ Πάλας

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε 0-3 στο "Σέλχαστ Παρκ" αλλά κατέρρευσε μέσα σε 9 λεπτά και ουσιαστικά αποχαιρετάει τον τίτλο, που οδεύει προς Μάντσεστερ μεριά. Συντετριμμένος ο Σουάρεζ στο τέλος, έβαλε τα κλάματα. Απίστευτη αντίδραση η ομάδα του Πιούλις.



Θλίψη σκόρπισε τους απανταχού φίλους της η Λίβερπουλ μετά το τελικό 3-3 στο "Σέλχαστ Παρκ" με την Κρίσταλ Πάλας. Μετά την ήττα από την Τσέλσι, οι παίκτες του Ρότζερς έπρεπε να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να κάνουν το 2/2 στα εναπομείναντα παιχνίδια και να περιμένουν στραβοπάτημα της Σίτι. Όχι μόνο στραβοπάτημα των πολιτών δεν ήρθε, αλλά στραβοπάτησε η ίδια σε ένα ανύποπτο - για απώλεια βαθμών - παιχνίδι. Έτσι, ο τίτλος είναι ξεκάθαρα στα χέρια της Σίτι και μόνο με θαύμα δεν θα τον κατακτήσουν. Απίστευτες στιγμές στο τέλος του αγώνα, με τον Σουάρεζ να ξεσπά σε κλάματα και τον Τζέραρντ να προσπαθεί να τον παρηγορήσει.


Στο αγωνιστικό μέρος, αμφότεροι ξεκίνησαν δυναμικά πηγαίνοντας με πάθος και με δύναμη πάνω στη μπάλα. Αξίζει να τονιστεί πως η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Κρίσταλ Πάλας ήταν εξαιρετική και δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν την ομάδα ούτε λεπτό!

Στο 8' η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού με τη κεφαλιά του Σακό να περνάει άουτ, ενώ στο 15' ο Τζόνσον έχασε σπουδαία ευκαιρία για τη Λίβερπουλ όταν έπιασε τη κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω.
Στα πρώτα λεπτά η Κρίσταλ Πάλας πίεζε ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο, ενώ η κατοχή ήταν συντριπτικά υπέρ των κόκκινων.

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 18'. Μετά από κόρνερ του Τζέραρντ, ο Άλεν ελευθερώθηκε από τα μαρκαρίσματα των γηπεδούχων και ανενόχλητος με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η ομάδα του Πιούλις ισορρόπησε μετά το 20λεπτο και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν αυτή που κράτησε το υπέρ της 1-0 και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Στο 30' ο Σουάρεζ επιχείρησε να νικήσει τον Σπερόνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Αργεντινού.

Στο 32' και 35' ακολούθησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν αλλά τα σουτ των Πάντσεον και Ντικατσόι έδιωξε εντυπωσιακά ο Μινιολέ, ενώ στα απέναντι καρέ ο Άλεν έχασε την ευκαιρία να χρηστεί ξανά σκόρερ στο 44'.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι κόκκινοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά και στο 51' ο Σπερόνι έδιωξε εκπληκτικά το σουτ του Στάριτζ ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Σουάρεζ σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά.
Προειδοποιητική βολή αυτή για τους κόκκινους, διότι μέσα σε 2' έβαλαν δύο γκολ!

Στο 53', μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Στάριτζ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Ρότζερς, ο Σουάρεζ με κοντινό σουτ έκανε το 0-3 για τους κόκκινους και έδωσε έναυσμα για εκ νέου πανηγυρισμούς.

Μετά το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, η Κρίσταλ Πάλας δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη πίεση στον ίδιο ρυθμό κι έτσι κλείστηκε πίσω δίνοντας χώρο στους κόκκινους να απειλήσουν ακόμα περισσότερο.

Ωστόσο, όποιος πίστευε ότι οι γηπεδούχοι θα έδιναν λευκή πετσέτα, ήταν γελασμένοι.

Οι παίκτες της Κρίσταλ Πάλας μάζεψαν τα κομμάτια τους, ανασυντάχθηκαν και κατάφεραν να μειώσουν στο 79' σε 1-3 με τρομερό σουτ του Ντιλέινι (κόντραρε στον Τζόνσον), ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα, αφού ο
Σπερόνι απέκρουσε το πλασέ του Κουτίνιο, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπολασί να διανύει το μισό γήπεδο και να στρώνει την κατάλληλη στιγμή στον Γκέϊλ με τον τελευταίο να μειώνει εκ νέου σε 2-3.

Η πίεση των γηπεδούχων αυξάνεται και στα πρόσωπα των παικτών φαίνεται ο πόθος για την ισοφάριση. Στο μυαλό του Ρότζερς και της Λίβερπουλ ήρθε το παιχνίδι με τη Νόριτς που κρίθηκε δραματικά υπέρ των κόκκινων. Μόνο που η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Λίβερπουλ και σε αυτό το παιχνίδι δεν έμελλε να νικήσει.

Με τη μπάλα να καίει στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχαν στο 88' με τον Γκέιλ, που εξελίχθηκε σε παίκτη-κλειδί, να πετυχένει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο για την ομάδα του κάνοντας το 3-3!

Απίστευτη ανατροπή για την ομάδα του Πιούλις που, αν και βρέθηκε πίσω με 3 γκολ, κατάφερε να πάρει τον βαθμό και να ρίξει στο καναβάτσο τη Λίβερπουλ, η οποία βλέπει τα όνειρα τίτλου να εξανεμίζονται.


Με τη λήξη του παιχνιδιού, όλο το γήπεδο ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς και τους παίκτες της Κρίσταλ Πάλας να μην πιστεύουν τι έχουν καταφέρει, ενώ όλοι οι παίκτες της Λίβερπουλ ήταν συντετριμμένοι.

Από τη μία τρελά πανηγύρια για το απίστευτο comeback και φυσικά από την άλλη σκυθρωπά πρόσωπα και απογοήτευση. Το απόλυτο κοντράστ των συναισθημάτων για τις δυο ομάδες
που φυσικά αυτό το αποτέλεσμα πληγώνει όσο τίποτα άλλο τη Λίβερπουλ.


Η στιγμή της βραδιάς πάντως, ήταν όταν ο Σουάρεζ δε μπόρεσε να πιστέψει πως χάθηκε το παιχνίδι και ξέσπασε σε κλάματα.Οι συμπαίκτες του πήγαν να τον ηρεμήσουν με τον Τζέραρντ να τον παίρνει
αγκαλιά και να αποχωρούν μαζί.

Οι προβολείς ήταν στραμμένοι πάνω του. Με το σημερινό του γκολ, έφτασε τα 31 σε μια χρόνια, αριθμός απίστευτος για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο, οι κάμερες δεν έφυγαν από πάνω του. Ήταν απαρηγόρητος. Δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει γιατί ήξερε ότι ήταν τόσο κοντά στη πηγή αλλά όπως δείχνουν όλα, δεν θα πιεί νερό.


Η κάμερα τον ακολούθησε μέχρι να μπει στη φυσούνα, αλλά αυτός ήταν συντετριμμένος. Η φανέλα του κάλυπτε τα μάτια αλλά η πικρία φαινόταν από μακριά. Δείτε τον Ουρουγουανό εδώ. 


Περνόντας στα βαθμολογικά. Αρχίζοντας από τα των γηπεδούχων, η ομάδα του Πιούλις, μετατρέποντας το 0-3 σε 3-3 σήμερα, βρίσκονται στην 11η θέση με 44 βαθμούς.
Από την άλλη, η Λίβερπουλ παρέμεινε πρώτη με 81 βαθμούς, με τη Σίτι να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω της και με δύο παιχνίδια λιγότερα. Η Λίβερπουλ την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Νιουκάστλ, ενώ η Σίτι την Τετάρτη υποδέχεται στο εξ αναβολής την Άστον Βίλα και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Γουέστ Χαμ. Όλα δείχνουν ότι ο τίτλος οδεύει προς Μάντσεστερ μεριά.
Και στη τρίτη θέση βρίσκεται η Τσέλσι του Μουρίνιο, που μετά τη λευκή ισοπαλία με τη Νόριτς στο Στάμφορντ Μπρίτζ, έχει τεθεί εκτός τίτλου αλλά θα παλέψει για μια καλή θέση στη τριάδα.

Οπότε, δεν υπάρχει κανείς που δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο πλήγωσε τη Λίβερπουλ αυτό το 3-3. Τα όνειρα μιας χρονιάς γεμάτης προσπάθεια, πίστη και προσήλωση στον στόχο γκρεμίζονται με μια ήττα-αυτοκτονία για τους κόκκινους.

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 3-3 (Goals)


Οι συνθέσεις
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Μαριάπα, Νταν, Ντιλέινι, Γουάρντ, Ντικγκακόι (85' Ινς), Τζέντινακ, Λέντλεϊ, Πάντσεον (65' Γκέιλι), Μπολασί, Σαμάκ (71' Μάρεϊ).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Φλάναγκαν, Τζέραρντ, Λούκας Λέιβα, Τζο Άλεν, Στέρλινγκ (78' Κοουτίνιο), Στάριτζ (86' Μόουζες), Λουίς Σουάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου