Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Συμπλήρωσε τέσσερα χρόνια στην Newcastle United ο Cheick Tiote!

{#Sok}|||ΝUFC|||Τέσσερα υπέροχα χρόνια στην Newcastle United περνάει ήδη ο Ιβοριανός αμυντικός χαφ της ομάδας και πάει για ακόμα πιο πολλά!
Αφιέρωμα για τον ''βράχο'' aπό το 1998 ως το 2014! 


O Cheick Ismael Tiote είναι γεννημένος στις 21 Ιουνίου το 1986 στην πόλη Yamoussoukro της Ακτής Ελεφαντοστού με ύψος 1.80 και εξαιρετικά στοιχεία όπως η φυσική κατάσταση αλλά και η δύναμη. 
Μπορεί να αγωνίζεται με μεγάλη ευκολία στον χώρου του κέντρο και του αμυντικού χαφ έχει καριέρα στην FC Bibo ομάδα της χώρας του.
Η επόμενη ομάδα που αγωνίστηκε ήταν Anderlecht από την οποία δόθηκε δανεικός στην Roda.
Η καλές εμφανίσεις του Ιβοριανού τον οδήγησαν στην Twente με μεταγραφή μέχρι το 2010 Ιανουάριο διότι εκεί έκανε το ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα του πηγαίνοντας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα και την Newcastle United FC. Για να δούμε την καριέρα του αναλυτικά με νούμερα! 
FC BIBO: Ξεκίνησε στις ακαδημίες στην ομάδα της χώρας του στα 12 χρονών μέχρι τα 19 του έφτασε και στην πρώτη ομάδα συνολικός απολογισμός 1998-2005 εκεί. Δεν υπάρχει αριθμός συμμετοχών είναι άγνωστος(??)
ANDERLECHT:To 2005 παίρνει μεταγραφεί ως άλμα στην Βέλγικη ομάδα στα 19 του όπου έκανε στα 3 χρόνια του στο Βέλγιο 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο Champions League με αντίπαλο την Real Betis το 2005-6 σύνολο 5συμ. 0 γκολ.
RODA JC:Το 2007-2008 πήγε δανεικός στην Ολλανδική ομάδα με στόχο να δείξει ότι αξίζει μια θέση στην Anderlecht.Την χρονιά εκείνη στα 21 του έκανε 26 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα,ενω μία συμμετοχή έκανε στο κύπελλο 27 συμμετοχές και 2 τέρματα για τον Tiote που άρχιζε να γίνεται ένα μεγάλο όνομα.
TWENTE:Τον αγόρασε το καλοκαίρι του 2008 στα 22 του με 750.000 € από την Anderlecht με την πολύ καλή χρονιά στην Roda και συμβόλαιο 2 χρόνων.Στην διετία του στην ομάδα έκανε 58εμφανίσεις πρωταθλήματος και 1 τέρμα όμως έδωσε τον φοβερό αριθμό τον 14 assist!Ο Τiote όμως αγωνίστηκε και 4 φορές στο Champions League ,18 φορές στο Europa League και 2 αγώνες στο κύπελλο.
Σύνολο 82 αγώνες και 1 τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις.
ΝEWCASTLE UNITED FC:Το Καλοκαίρι του 2010 η Νewcastle έδωσε 3.5εκ. λίρες για να τον αγοράσει καθώς είχε εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του και τον έφερε στο Tyne στα 24 του χρόνια.
Η χρονιά αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης ευκαιρίας του Tiote να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου την Premier League.Από την πρώτη του στιγμή ήταν βασικός παίχτης στον χώρου του κέντρο πολύ δυνατός παίχτης που γνωρίζει την μπάλα και δίνει τα πάντα με σα στο γήπεδο. Στα θετικά του Ιβοριανού είναι το φοβερό γκολ απέναντι στην Αrsenal στις 5/2/2011 όπου ήταν 0-4 για τoυς Κανονιέρηδες και το έκαναν οι καρακάξες 4-4 με το τελευταίο τέρμα στο 90 από τον Cheick Tiote.O βράχος της ομάδας την χρόνια του 2011-2012 ήταν φοβερό δίδυμο με τον Yohan Cabaye στο κέντρο ήταν και η χρονιά που οι Magpies επέστρεψαν στις υψηλές θέσεις και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (5θέση και Europa League).To καλοκαίρι του 2013 ακούστηκε πολλές φορές το όνομα του για Arsenal,Man Utd και Chelsea αλλά έμεινε στην αγαπημένη του ομάδα τoυ Τyne και όπως δήλωσε θέλει να μείνει πολλά χρόνια ακόμα ,o Alan Pardew τον έκανε πολλές φορές αρχηγό ακόμα και σήμερα πιστεύει πολύ στον Tiote όπως είπε.Για τον Chick η φετινή χρονιά του (2013-2014...)  είναι εξαιρετική καθώς μέχρι τώρα 23 συμμετοχές (20 πρωτ. 2 league Cup 1FA).Φέτος του ακυρώθηκε άδικα απέναντι στην Man City ενα τρομερό γκολ!
Από την στιγμή που πλέον έχει φύγει o Cabaye είναι ο βασικός κρίκος του κέντρου της ομάδας και  πλέον ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στο πρωτάθλημα ,αν δεν αγοράσει κάποιον παίχτη μέσα στην τελευταία μέρα των μεταγραφών η ομάδα τότε θα πρέπει να πάρει την ομάδα στις πλάτες του!O Pardew έχει και τους Bigirimana,Gosling,Sissoko που παίζει και εκεί αλλά και τον Anita που μάλλον αυτός δείχνει πως θα είναι στο κέντρο.
Μέχρι τώρα έχει 94 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 τέρμα,ενώ έχει αγωνιστεί 3 στο League Cup ,2 φορές στο F.A και τέλος έχει 6 συμμετοχές στο Europa League! 
Συνολικός απολογισμός  μέχρι σήμερα με την φανέλα της Newcastle (2010-2014...+ ) έχει 105 εμφανισείς και 1 τέρμ.Το Σάββατο στον μεγάλο αγώνα με την Sunderland στο St.James Park πάει για 106 συμμετοχές  (θα κάνει 95 στο πρωτάθλημα) σε ένα παιχνίδι που θα είναι για άλλη μια φορά αρχηγός μετά τον τραυματισμό του Coloccini (C) που είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας.Τέλος ο 27ος Tiote έχει συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο 2017 ,ενώ στις 21 Ιουνίου γίνεται 28 χρονών.
IVORY COAST ( Ακτή Ελεφαντοστού ):Από το 2009 ως σήμερα είναι βασικό γρανάζι και αναντικατάστατος στην εθνική ομάδα του και έχει ήδη ένα Μουντιάλ το 2010,πλέον φέτος πάει για το 2ο του 2014 στην Βραζιλία και θα είναι αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στους ομίλους.
Σύνολο συμμετοχών μέχρι και σήμερα στην εθνική του (2009-2014...+) 41 εμφανίσεις και 1 τέρμα.
Αυτός είναι ο Cheick Tiote #24 ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Premier League !
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας #Sok...και δεν ξεχνάμε ποτέ HWTL TOON ARMY!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου